Transitie naar Embrace - The Human Cloud

Introductie


Embrace levert software voor digitale communicatie en dienstverlening en richt zich voornamelijk op drie niche sectoren; woningcorporaties, lokale overheden (zoals gemeenten) en zorg.

Met slimme oplossingen voor selfservice-klantportalen, klantvolgsystemen en digitale werkplekken zorgen ze voor waardevolle verbindingen tussen burgers en patiënten en medewerkers.

Van 1 organisatie met 3 merken naar 1 sterke positionering

Sindsdien zijn we actief betrokken geweest bij 

- het samenvoegen van 3 bedrijven naar 1 bedrijf onder 1 sterk merk;
- het concentreren van de organisatie op productontwikkeling en uit te kleden aan de consultancy kant (dus veel minder uren - gedreven);
- het laden van het merk zodat de relevantie van de verschillende producten nog sterker wordt.

Interne lancering nieuwe positionering

Transitie van de organisatie

Om de transitie van de organisatie te kunnen vormgeven, zijn we begonnen met het aanstellen van Martin Holwerda als CEO. In de coulissen hebben we twee jaar met Martin gesproken voordat hij begon. Martin heeft mee geïnvesteerd in de transactie van 2017 onder dezelfde voorwaarden als de overige co investors en heeft recent ook nog een deel bijgekocht. 

Hij is een team gaan vormen, waarin uiteindelijk een nieuwe COO en CFO zijn gekomen (naast de kwalitatief uitstekende CPO). We hebben Martin begeleid om twee oude founders uit de operatie te halen en ondersteund in de transactie van de aankoop van de QVision onderneming. Martijn Weesjes (founder/CPO) heeft zich in samenwerking met ons team geconcentreerd op productontwikkeling. In de lagen onder het management is ook veel veranderd. Door het product door te ontwikkelen naar een full-suite SaaS, zijn we in staat om de delivery, maintenance en consultancy te reduceren.



Fundament bouwen voor de toekomst


Naast 3 verschillende merken waren het ook 3 verschillende producten met elk een eigen software base, layout en dus ook eigen developer teams, onderhoud, consultancy en klantenservice etc. Dit is zeer inefficiënt en kostbaar, maar het migreren van de bestaande systemen tot één bleek een bijna onmogelijke operatie.

We hebben met Martijn besloten de rigoreuze keus te maken om het gehele product opnieuw op te bouwen vanaf de basis om zo een solide fundament te bouwen voor de komende 10 jaar.
De bestaande producten werden grotendeels 'on-premise' (software op server van de klant) verkocht, dit was zeer bewerkelijk en niet meer van deze tijd. Herbouw van het fundament schept ook de kans om alle klanten naar een Cloud/SAAS dienst te migreren - wat een significante kosten reductie kan geven.

Binnen de organisatie hebben we een nieuw design team gevormd met o.a. designers, ontwikkelaars en product leads uit alle 3 de product suites om het nieuwe fundament te ontwikkelen. Er is ruim 1.5 jaar achter de schermen gebouwd aan een volledig nieuw interface systeem, robuuste SAAS infrastructuur en innovatieve functionaliteit - wat heeft geleid tot het nieuwe platform Embrace Cloud - een state of the art platform voor digitale dienstverlening wat kan concurreren met grote internationale spelers.

In Juni 2020 is de nieuwe SAAS-suite succesvol geïntroduceerd op de jaarlijkse klantendag en de komende maanden zal Embrace alles in stelling brengen om in Januari alle klanten om te zetten naar dit nieuwe model.

Exit potentie

In 2017 zagen we de kans om de meerderheid van de aandelen te kopen in samenwerking met met onze co - investor achterban. Inmiddels wordt Embrace al geruime tijd benaderd door verschillende partijen die het bedrijf willen acquireren. Dit zijn enerzijds de strategen in Nederland die zien hoe we onze klantenkring aan het uitbreiden zijn en die eveneens volgen welke deals we winnen. Daarnaast is het bedrijf internationaal op de radar gekomen van growth-VC’s en private equity. 

Onder andere op basis van het vorenstaande hebben we onderling besloten om allereerst het samenstellen van een goede dataroom voor te bereiden, de laatste stappen in productontwikkeling te maken en richting einde van het jaar met de juiste partijen een goed proces op te zetten. Dit zal naar verwachting kunnen leiden tot een mooie transactie, de interesse is zeer concreet en we denken dat we in 2021 een zeer mooie exit kunnen realiseren.