Ontwikkelingen bij Ace & Tate

Introduction

We zijn betrokken vanaf het eerste uur; we hebben op ‘dag 1’ geïnvesteerd op basis van alleen een Powerpoint en een overtuigende founder (Mark de Lange). Gezamenlijk zijn we met een meerjarenplan door de eerste fases van groei gegaan. We hebben Mark en zijn team kunnen ondersteunen op verschillende cruciale momenten tijdens deze intensieve fases van groei. Deze intensieve vorm van samenwerken creëert een band, zo vierden we samen de eerste honderd verkochte brillen, deze traditie hebben hebben we vorig jaar herhaald bij de miljoenste sale. Bij het nemen van cruciale beslissingen zitten we in een vroeg stadium met de founder en het management om tafel om de koers te bepalen.

Impact Covid-19

Mark & Alexander (CFO) zijn een prachtig voorbeeld van waanzinnig goede ondernemers die in de eerste week van Covid meteen in scenario’s zijn gaan werken. De situatie bood de mogelijkheid om de business even volledig op het online kanaal te focussen. Daarmee hebben we versneld de Virtual try on gelanceerd, resulterend in een 130% groei year on year.


Juist in deze uitdagende periode hebben we gezien dat wat we hebben opgebouwd in onze merkwaarden er nu uitkomt. Deze groep wil een merk dat staat voor zijn producten en de wereld beter achter wil laten. De reacties op ons sustainable merk aanpak en onze reacties op Black lives matter laten zien wat voor impact ons merk heeft. Dat komt ook tot uiting in een NPS (net promotor score) die significant hoger ligt dan aantal van onze peers (Nike, Rituals etc).

Omnichannel strategie

Nieuwe locatie Antwerpen https://www.dezeen.com/2020/03/11/antwerp-ace-tate-plasticiet/

Ace & Tate is een online business, maar de retail locaties zijn zeer waardevol voor het succes van Ace & Tate. De omni-channel aanpak geeft een natuurlijke gebruikerservaring online en offline en biedt klanten de mogelijkheid om brillen op verschillende manieren te proberen, te testen, te verkrijgen en uiteindelijk af te rekenen. De offline locaties genereren waardevolle inzichten over onze doelgroepen.


De uitgekiende retail strategie zorgt inmiddels voor ruim 70 winkels in 10 landen. De formule is uniek, elke locatie krijgt een eigen uniek ontwerp, gecreëerd door bij voorkeur lokale ontwerpers en architecten. Juist Covid helpt ons om daarin in komende jaren nog hard te kunnen groeien. Onze winkels zijn na opening binnen 3 maanden Ebitda positief en nu veel retailers het zwaar hebben biedt ons dat hele mooie kansen. Daarnaast hebben we deze periode ook gebruikt om veel contracten te heronderhandelen zodat we komende jaren een nog hogere Ebitda marge per winkel kunnen realiseren.


Lenzen abonnement

H2 2020 wordt een nieuw lenzen abonnementsmodel gelanceerd. Het product is recentelijk succesvol onder 800 klanten getest, zij kregen de lenzen opgestuurd en 90% gaf te kennen interesse hebben in een Ace & Tate lenzen abonnement. Ace schat dat ± 50% van haar klantenbestand lenzen draagt en meer dan 20 euro per maand hieraan uitgeeft. Dit voegt niet alleen veel omzet toe, het zorgt ook voor veel voorspelbare omzet (recurring revenue).