Ontwikkelingen bij Tiqets

Introductie

Samen met Luuc (founder) zijn we de eerste fases van zeer snelle groei en ontwikkeling doorgelopen. Als dagelijks klankbord enerzijds en anderzijds is er met meerdere personen uit ons team intensief samengewerkt om het bedrijf uit te laten groeien tot een winnaar in admission-ticketing. Samen met het management team gaan we dit bedrijf in de komende jaren naar de finale exit brengen.

Covid-19

Omdat Tiqets globaal opereert, merkten we al vroeg de gevolgen van Covid-19 in Azië. Het management team heeft direct actie ondernomen en pro-actief in de kosten ingegrepen en meerdere scenario's gemaakt voor de post-lock down fases. Het was fantastisch om te zien dat meerdere van de grote venues op het platform Tiqets direct wisten te vinden om samen te kijken hoe ze hun digital-entrance het nieuwe normaal kunnen laten maken. Deze periode zal zorgen voor een versnelling van het product aangezien Tiqets ervoor zorgt dat er geen fysieke contactmomenten meer nodig zijn. Daarnaast biedt onze applicatie alle digitale tools die nu cruciaal zijn. Denk aan routing, dynamic pricing etc. 

Samen met de musea heeft Tiqets een campagne opgezet om digitale musea ervaringen mogelijk te maken; https://www.tiqets.com/blog/culture-festival/

Toen duidelijk werd dat de lock downs steeds losser werden, heeft Tiqets kleine partner musea geholpen om meer locale klanten te bereiken; https://www.tiqets.com/news/189436-tiqets-reveals-new-program-to-support-economic-recovery-of-museums-and-attractions

Locale bezoeker

Komende periode staat nog volledig in het teken van de lokale bezoeker. In samenwerking met musea wordt vol ingezet op deze doelgroep, met als positief inzicht dat in het eerste weekend na de lock down de eerste dagen van 1000+ transacties weer terug kwamen.

Leiderschap

Eind 2019 zag Luuc Elzinga in dat voor de volgende fase een nieuwe CEO met andere skills de onderneming ten goede zou komen. Daarin zijn we geslaagd. Luuc gaat al zijn energie zetten op het aansluiten en het succesvol maken van onze musea partners. Deze infrastructuur is cruciaal en daar zit voor groot deel onze USP. Dit omdat wij onze tech stack ook white label aanbieden aan onze musea partners. Dit zorgt ervoor dat deze  partners niet met concurrenten gaan werken en daarmee trekken we de markt steeds meer en meer naar ons toe.

Om deze focus erin te brengen heeft managment de zeer ervaren CEO Laurens Leurink aangetrokken. Laurens was de COO van Booking.com en zat in management team van Expedia; https://www.phocuswire.com/Tiqets-new-CEO-Laurens-Leurink

Met de toevoeging van Laurens is het management team klaar om zich vol op de volgende fase te richten met natuurlijk als einddoel een succesvolle exit.